Disse trenger litt tid i ovnen, men det er så verdt det. Det er ikke sikkert du vil dele med noen når du er ferdig. Eventuelt ender du opp med å spise opp første ladning og må lage ny til de små etterpå.
Eplechips kan serveres som dessert eller hverdagskos både til små og store. Til babyer som akkurat begynner å mestre pinsettgrepet er disse supre. Akkurat passe utfordrende form, og god smak når de endelig treffer munnen. Du kan også krydre dem litt. Mange liker kanel, skal du spise dem selv - prøv malt ingefær, gjerne så mye at det river litt på tunga når du spiser dem.
Oppskrift
Sett ovnen på 90grader varmluft
Noen grønne epler, gjerne Granny Smith
Vask og tørk
Jeg skjærer i biter og unngår kjernehuset
Bruk ostehøvel eller mandolin til å kutte eplebitene i tynne skiver, omtrent 2mm
Legg utover på brett med bakepapir, skivene må ikke ligge over hverandre
Sett brettene i ovnen, etter en time snur du epleskivene og bytter plass på brettene i ovnen
La dem stå i ovnen omtrent en time til
Når du tar ut brettene er eplebitene fortsatt litt seige, men de blir sprø mens de kjøler ned.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment