Boken

Oppskrift



Bananpannekaker er en babymat-slager. I denne oppskriften bytter du bananen med røde linser. Røde linser er fantastiske! De er næringsrike, ferdig kokt på et øyeblikk, og trenger ikke bløtlegging - bare en rask skyll.



Røde linser kan godt kokes opp i forkant og fryses ned i porsjoner. Jeg kokte opp 2,5 dl tørre linser. Dette ble omtrent 5dl ferdig kokte linser. Nå ligger de klar til bruk i fryseboksen. Da går det utrolig raskt å lage disse pannekakene!

Linsepannekaker
1dl havregryn
1dl ferdig kokte røde linser, gjerne frosne
1dl melk (eller vann/mme dersom babyen er yngre enn ti mnd)
1 egg
Kvart ts bakepulver
Olje eller smør til steking

Ha alle ingrediensene i en blender, eller bruk stavmikser, og bland til røren er glatt. Stekes på middels varme.


3 comments:

  1. Hei! Vet du hvordan disse blir uten egg?

    ReplyDelete
  2. Hei Ingrid
    I denne oppskriften fungerer egg som bindemiddel, så dersom du skal lage uten egg må du bytte til et annet bindemiddel. Jeg kjenner til ett bytte som blir brukt i kakeoppskrifter - men har aldri prøvd det selv;
    1 egg = 1ts bakepulver + 1ss eddik + 1ss vann. Lykke til!
    Kristine

    ReplyDelete
  3. Bakepulver eddik og vann er for luftighet i oppskrifta. Som bindemiddel istedet for egg i burgere er det potetmel som funker best og til og med bedre enn egg ;)

    ReplyDelete