Bananpannekaker er en babymat-slager. I denne oppskriften bytter du bananen med røde linser. Røde linser er fantastiske! De er næringsrike, ferdig kokt på et øyeblikk, og trenger ikke bløtlegging - bare en rask skyll.
Røde linser kan godt kokes opp i forkant og fryses ned i porsjoner. Jeg kokte opp 2,5 dl tørre linser. Dette ble omtrent 5dl ferdig kokte linser. Nå ligger de klar til bruk i fryseboksen. Da går det utrolig raskt å lage disse pannekakene!
Linsepannekaker
1dl havregryn
1dl ferdig kokte røde linser, gjerne frosne
1dl melk (eller vann/mme dersom babyen er yngre enn ti mnd)
1 egg
Kvart ts bakepulver
Olje eller smør til steking
Ha alle ingrediensene i en blender, eller bruk stavmikser, og bland til røren er glatt. Stekes på middels varme.
Hei! Vet du hvordan disse blir uten egg?
ReplyDeleteHei Ingrid
ReplyDeleteI denne oppskriften fungerer egg som bindemiddel, så dersom du skal lage uten egg må du bytte til et annet bindemiddel. Jeg kjenner til ett bytte som blir brukt i kakeoppskrifter - men har aldri prøvd det selv;
1 egg = 1ts bakepulver + 1ss eddik + 1ss vann. Lykke til!
Kristine
Bakepulver eddik og vann er for luftighet i oppskrifta. Som bindemiddel istedet for egg i burgere er det potetmel som funker best og til og med bedre enn egg ;)
ReplyDelete