Etter Halloween har jeg mye gresskarmos til overs - veldig mye! Tror det ble omtrent 2,5 liter gresskarmos av det gresskaret vi laget lykt av. Noe har jeg frosset ned i passe porsjonsstørrelser. Jeg har brukt et muffinsbrett av silikon.
Det som er fint er at gresskarmos kan brukes til mye forskjellig. Noe skal brukes i smoothie for å gi søtere smak, men i dag har jeg laget scones med gresskarmos. De ble saftige og gode!
Disse egner seg godt til babyer som har begynt å spise brødmat - men smaker godt for oss som har spist brødmat litt lenger også!
Oppskrift:
2 dl rugflak
2 dl fin sammalt rug
2 dl gresskarmos
2 dl vann
1 ts bakepulver
Bland alt utenom vann. Hell litt og litt vann i til du får en tykk røre. Dersom gresskarmosen din er tyntflytende trenger du lite vann, og motsatt - tykk gresskarmos vil gjøre at du trenger mer vann.
Stekes på 200 grader, varmluft, i 20 minutter.
C3F98389-ABC2-4701-9995CE6401B32557-04FEA039-8E46-4581-A453276832B809DB
No comments:
Post a Comment