Boken
Oppskrift
Disse er supre å ha i veska når en går tur. De stopper den plutselige sulten som så ofte dukker opp hos både mamma og lillesøster. Dessuten hindrer de innkjøp av litt mer usunne alternativer, som en bolle...
Grove muffins med spinat og ost
3 dl sammalt rug
2 dl fibra fullkornshvetemel, evt. finmalt sammalt hvete
1/4 ts salt, altså bare bittebittelitt for å få bakepulveret til å virke
3 ts bakepulver
2 dl spinatblader (det lønner seg å velge frossen spinat grunnet lavere nitrittnivå)
1 dl raspet ost
1 dl nøytral olje, raps er bra
3 dl surmelk, gjerne kultur eller kefir (det funker med vanlig melk eller yoghurt og)
2 egg
Bland det tørre og det våte i hver sin bolle. Lag en liten grop i melblandingen og hell over det våte. Bland det bare grovt sammen, ikke til det blir glatt - her skal det være klumper! Blir deigen for glatt blir muffinsen seige og kjedelige.
Ha over i muffinsformer, dersom du ikke bruker brett er det lurt å ha to former for at de ikke skal flyte utover.
Stekes på 180C nederst i ovnen i omtrent 15minutter
Gir ca 12 muffins, evt 6 i de helt store formene
Tags: Muffins og scones
, oppskrift
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Så deilig ut! Må prøves en dag jeg får bakeånden over meg ;)
ReplyDeleteDisse krever ikke så mye bakeånd, da er det er verre med gjærbast. Da må ånden vedvare gjennom flere hevinger. Her er det bare å blande og steke, det passer meg utmerket. Jeg er ikke så flink til å ha vedvarende bakeånd :)
ReplyDeleteLykke til!
Kristine
Skal prøve disse til ettåringen! :-)
ReplyDeletehttp://lagbarnemat.wordpress.com