Boken

Oppskrift


Mamma har nyss, til sin store forskrekkelse, oppdaget at byggmel ikke er byggmel. Til hverdags handler vi på Rema, og man kan si mye fint om Rema - men å si at utvalget er bra, det ville være å ta i. Synes mamma.

I helgen var vi på ekskursjon til en såkalt "velassortert" butikk, og kunne da altså velge mellom hele to ulike pakker byggmel. En fra Møllerens og en fra Regal. Tilsynelatende like, for de heter jo bare byggmel begge to.


Møllerens oppgir at melet er laget av 50% av kornets spiselige deler, mens Regal oppgir at melet er laget av 70% av kornet.

Foto; wasa.no

Altså - den som kan velge får mer fullkorn for pengene om man velger Regal byggmel.  Og fullkorn, det er det man vil ha!

Korn består av tre deler; kli/skall, kjerne og kime. I produksjon av siktet mel tar man bort skallet og kimen. I produksjon av fullkornsmel inngår alle tre delene. Det er i forbindelse med skallet man finner mest vitaminer og mineraler, og fullkornsmel er derfor mye mer næringsrikt enn siktet mel.

Så - hurra for Regal som utnytter mer av kornet! Mamma må nok på flere ekskursjoner til velassorterte matbutikker.

No comments:

Post a Comment