Boken
Oppskrift
Vafler er en stor hit her i huset. Pappa og storesøster lager vafler jevnlig, og lillesøster har tidligere startet sin "tygge-karriere" på nettopp vafler. I anledning denne deilige torsdagen har mamma komponert en vaffel også lillesøster kan spise med den største selvfølge. Også litt i anledning at vi ikke hadde nok melk i kjøleskapet, og storesøster var blitt lovet vafler...
Babyvafler;
2 egg
1 ss olje
2 ss gresskarkjernemel
1/4 ts bakepulver
1 knivsodd salt
1 ts sukker
2 måleskjeer morsmelkerstatning
1 dl vann
2 dl byggmel
Bland alt, her spiller rekkefølgen minimal rolle - bortsett fra melet, vent med melet helt til sist. Tilsett først 1dl mel og se hvor tykt det blir, og spe på etterhvert for å få en passe tykk røre.
Oppskriften gir ca 5 plater.
Dette ble superpopulært. Lillesøster har forkastet middagen i ettertid, og spiser vafler så det forslår. Storesøster ble og fornøyd, og det er jo ikke gitt. Vaflene ble sprø i overflaten og saftige og myke inni. Perfekt for små hender å holde i.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hvor mye er en måleskje?
ReplyDeleteJeg tenker på den skjea som er med i pakken når man kjøper morsmelk erstatning. Det var en sånn i min, Hipp. Omtrent en spiseskje med topp.
ReplyDeleteKristine
Hvor får man kjøpt gresskarkjærnemel?
ReplyDeleteBerit
Hva er gresskarkjernemel og hvor kan en få kjøpt dette?
ReplyDeleteGresskarkjernemel lager dere selv ved å kjøre gresskarkjerner (selges i de aller fleste dagligvarebutikker :)) i foodprocessoren eller gi dem en runde med stavmikseren :)
ReplyDeleteKan disse fryses? og hvordan er de etterpå.. ? =)
ReplyDeleteBlir disse like seige som vanlige vafler? For det anbefales jo ikke til små barn grunnet risiko for å sette dem i halsen.
ReplyDeleteThanks for sharinng
ReplyDelete