Mamma brukte oppskrift på potetsuppe fra Trines Matblogg, og gjorde noen små endringer for å få en babyvennlig suppe. Denne bloggen er en stor kilde til matglede!
Oppskriften på originalsuppa finner du her.
Babyvennlig potetsuppe;
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
300 gram poteter, i terninger
1 purreløk, kun det hvite, finsnittet
9-10 dl vann
rapsolje til steking
Surr sjalottløk og hvitløk i olje på svak varme til løken blir myk. Tilsett purreløk og poteter og la det surre med. Tilsett vann, og kok opp. La det koke til potetene er møre.
Bruk stavmikser og kjør til en glatt røre.
Nå skiller baby og voksenvarianten veier.
Til en porsjon av babyvarianten kan du tilsette 1 ss hjemmelaget grøtpulver og 1 måleskje morsmelkerstatning, samt vann til ønsket konsistens.
Vi voksne liker nok litt mer smak. Jeg brukte en terning kyllingbuljong løst i ca 1dl varmt vann, og en klype salt. Tilslutt kommer prikken over i'en; ca 1dl creme fresh.
Vi voksne fikk også litt chorizo på toppen.
Lillesøster var helt uinteressert i suppa, men heldigvis likte babygjestene hennes serveringen. Og mammas voksne gjester, de likte suppa de og!
Hvor mange er dette beregnet til?
ReplyDelete