Boken

Oppskrift


Kyllingkjøtt er lett fordøyelig sammenlignet med storfekjøtt, og er en god start for gryende carnivorer. Lillesøster har jo alt startet med svinekjøtt, fordi det passet seg sånn, men nå er hun klar for kylling. Kylling kan man gjerne begynne med når babyen er 6 måneder. 

Kyllingkjøtt har høyt innhold av protein og jern, samtidig som det har relativt lite fett - særlig dersom du velger en filet. Nå er det jo ikke egentlig et poeng at de små ikke skal ha fett, tvert om er det ønskelig med fett til dem. Så det er mulig å velge det mørkere kjøttet på lårene, og tilby barnet dette. Kjøttet på lårene er mørkere i fargen, det har høyere innhold av jern og fett. 

Mamma synes det er veldig lettvint å tilberede en kyllingfilet, og tilsetter heller fettet etterpå.





Babyvennlig kylling;
1 kyllingfilet legges i en ildfast form
Bakes i ovnen på 160C i ca 40min, eller til den er gjennomstekt - kjernetemperatur over 73C
Vent til kyllingen blir kald
Skjær den opp i biter, og blend i vei. Om nødvendig tilsett vann til ønsket konsistens. Jeg tilsatte ikke noe. Når kjøttet bakes på relativt lav temperatur er det saftig selv om det er gjennomstekt, og mer vann er ikke nødvendig for lillesøster.

Fryses i små porsjoner. En kyllingfilet er nok til 7 lillesøsterporsjoner. 
Kyllingkjøtt som er varmebehandlet holder 3 måneder i fryseren og 2 døgn i kjøleskapet.




No comments:

Post a Comment