Foto; Master isolated images |
Det er forresten gluten i rug, bygg og havre og, men mindre enn i hvete. Det er gluten som gjør at hvete har så gode bakeegenskaper. Gluten er et protein, og gjør deigen elastisk og fin.
I denne artikkelen konkluderes det med at introduksjon av gluten i de tre første måneder gjør at risikoen for å utvikle cøliaki femdobles. De finner også at risikoen er høyere om gluten introduseres etter 7 måneder.
Helsedirektoratet har dette å si;
Det er viktig at gluten introduseres gradvis mens barnet fortsatt ammes, og at det varieres mellom grøt av ulike kornslag
Lillesøster er ikke disponert for hverken cøliaki eller allergier. Hun spiser ikke mye mat enda. Nå ammer hun fremdeles litt først, og litt etterpå. Da hjelper morsmelka til med fordøyelsen. - så mammaen tenker egentlig at dette er et optimalt tidspunkt å venne den lille magen til gluten.
Hvor gammel var hun her? Tror forresten helsetilsynet sier man bør begynne m litt gluten v seks mnd og ikke før.. kan d stemme?
ReplyDeleteHvor gammel var hun her? Tror forresten helsetilsynet sier man bør begynne m litt gluten v seks mnd og ikke før.. kan d stemme?
ReplyDelete