Oppskrift
5 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
2,5 dl rugmel, eller et annet grovt mel du har i skapet
2 ss chiafrø
7 - 8 dl vann, lunka
1/2 pose tørrgjær
Evt. Litt salt
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Deigen skal være bløt, men likevel «henge sammen» når du rører - sånn at deigen samler seg rundt sleiva og mot midten når du rører, men renner tilbake når du stopper.
Dekk bollen med lokk og la det heve 20-30 minutter på rist over varmt vann i kummen.
Bruk spiseskje til å sette rundstykkene på stekeplate.
Blir ca 18 rundstykker.
Stek på varmluft midt i ovnen i ca 15 minutter
Disse er såpass flate at de egner seg ekstra godt som fingermat - lette å holde for små hender. De egner seg også godt som kveldsmat for hele familien etter en tur ute i regnet, eller som nistemat i barnehage og på skole.
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)
ReplyDeleteFor the excellent company Begin with the internet site,
ReplyDeleteIf that is not the case, then it will definitely have a negative impact on both the gaming experience and nye casinoer itself and the perception of the casino in question. All services offered should be equally good.
ReplyDeleteThanks for this bblog post
ReplyDeleteJeg liker ideen om at rundstykkene kan nytes dagen etter.
ReplyDelete